معرفی انواع سایت
در حالت کلی میتوان انواع وبسایت را از چند نظر مورد بررسی قرار داد :
از نظر فنی
نحوه عملکرد
برنامه نویسی
انواع سایت ها از نظر فنی
از نظر فنی سایت ها به انواعی مانند داینامیک، استاتیک و ... تقسیم می شوند .
سایت استاتیک
سایت ایستا سایتی است که قابل تغییر یا به روز رسانی نیست . این سایت ها به دو روش HTML و فول فلش نوشته می شوند . مزایای سایت های استاتیک و پایدار به شرح زیر است :
برای طراحی سایت های استاتیک نیازی به برنامه نویسی حرفه ای ندارید . یک کار HTML نیز می تواند فرآیند طراحی را انجام دهد. این امر باعث کاهش هزینه های طراحی سایت می شود .
از آنجایی که طراحی صفحه در سایت های استاتیک به صورت جداگانه انجام می شود ، طراح می تواند هر صفحه را با ویژگی های منحصر به فرد طراحی کند .
اما معایب این نوع سایت چیست ؟
آپدیت فقط توسط طراح سایت امکان پذیر است . در این مورد ، شما برای حذف و اضافه کردن محتوا کاملاً به طراح وابسته هستید . هزینه نگهداری این سایت ها بیشتر است زیرا صاحبان باید برای ویرایش محتوا هزینه جداگانه ای به طراح بپردازند و به صورت حضوری نمی توانند این کار را انجام دهند . از آنجایی که به روز رسانی در سایت های ثابت انجام نمی شود ، نمی توانند رتبه های بالایی در موتورهای جستجو کسب کنند . (آیا تا به حال به صفحه دوم نتایج گوگل رفته اید!؟) این سایت ها انعطاف پذیر نیستند و امکان ارتباط بین کاربر و مدیر وجود ندارد . به همین دلیل کاربران علاقه ای به سایت های ثابت ندارند .
سایت های پویا
سایت پویا سایتی است که انعطاف پذیر است و به مدیران اجازه ویرایش می دهد . این سایت ها با استفاده از زبانهای برنامه نویسی سمت سرور و یا با سیستم مدیریت محتوا یا CMS طراحی شده اند . با استفاده از این سایت ها نیازی نیست که به کامپیوتر مسلط باشید یا برنامه نویسی بلد باشید تا بتوانید به راحتی به محتوای سایت خود دسترسی داشته باشید ، هر زمان که خواستید آنها را تغییر دهید و به روز کنید . چندین سیستم مدیریت محتوا وجود دارد که وردپرس یکی از شناخته شده ترین آنهاست . سایت های پویا یا مبتنی بر برنامه هستند یا به صورت فلش پویا طراحی شده اند . سایت های Dynamic Flash بر روی پلتفرم Adobe Flash نمایش داده می شوند و بنابراین سنگین هستند. سایت های سنگین دیر بارگذاری می شوند و در موتورهای جستجو رتبه پایین تری دارند . اگرچه این سایت ها خسته کننده هستند، اما زیبا و جذاب هستند و برای کاتالوگ های معرفی محصولات یا محتوای هنری مناسب هستند .
انواع وبسایت از نظر نحوه عملکرد
با توجه به نحوه عملکرد ، وبسایتها را میتوان به دستههای گوناگونی تقسیم کرد. سایت فروشگاهی ، سایت شخصی ، سایت شرکتی ، سایت وکالت ، طراحی سایت کاتالوگ و ... از جمله وبسایتهای مختلفی است که شما میتوانید با توجه به ماهیت کسبوکار خود انتخاب کنید .
وب سایت های شرکتی
وب سایت های شرکتی به سایتهایی گفته میشود که در ان یک شرکت و یا تولیدی به معرفی خدمات یا محصولات خود می پردازد .
سایتهای شخصی
این سایتها برای معرفی یک فرد خاصی طراحی میشوند مثلا یک هنر پیشه یا یک مهندس و یا یک دانش آموز . که هدف قرار دادن اطلاعات این فرد در دسترس عموم میباشد .
سایتهای فروشگاهی
دراین سایتها بیشتر هدف در فروش محصول میباشد که کاربر سایت میتواند از این نوع سایتها محصول مورد نظر خود را خریداری کند .
سایتهای خدماتی
سایتهای خدماتی سایتهایی هستند که در ان به کاربر خود خدمات خاصی ارائه میشود مثل دانلود فیلم ،ویدئو یا عکس و یا امکان ارتباط با دیگران .
انواع وب سایت از نظر برنامه نویسی
یک سری از وب سایتها هستند که به صورت اختصاصی برای یک کار خاص طراحی شده اند که به اینها وب سایتهایی با طراحی اختصاصی گفته میشود .
مثلا طراحی سایت با زبان php
طراحی سایت با زبان پایتون
یک سری وب سایتهای هستند که با سیستم های مدیریت محتوا و یا توسط یک سری نرم افزارهایی به صورت آمار در دسترس هستند که میتوان با انجام یکسری تغییرات کوچک از انها استفاده کرد که به این نوع سایتها قالب آماده میگویند .
مثلا طراحی سایت با ورد پرس
طراحی سایت با جوملا
آموزش طراحی سایت
برای طراحی سایت از کجا شروع کنم ؟
بسیاری از کسانی که می خواهند طراح سایت شوند در ابتدا سردرگم هستند و نمی دانند که از کجا آغاز کنند و چه زبانی را برای شروع یادگیری طراحی سایت انتخاب کنند . در این بخش قصد داریم به طور خلاصه توضیح دهیم که چه مسیری را طی کنید .
مراحل یادگیری برانه نویسی سمت کاربر یا همان Frontend :
یادگیری زبان html
html زبان استاندارد طراحی صفحات وب است . کدهای صفحه در نهایت به کدهای html تبدیل شده و توسط مرورگر نمایش داده میشوند . بنابراین اجزای صفحه وب مثل متن ، عکس و .. به کمک تگهای html در صفحه وب قرار میگیرند .
یادگیری زبان css
دومین قدم برای کسی که قصد دارد به طراحی وب بپردازد ، CSS است . CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheets و به معنی “برگههای آبشاری” است . این زبان مانند HTML یک زبان نشانه گذاری است که اجازه میدهد ساختار صفحات وب را از چیدمان عناصر گرفته تا تغییر رنگبندی و فونتها شکل دهید . به کمک CSS میتوانید خصوصیاتی مثل رنگها ، فونتها ، ابعاد ، سایزها ، نحوه چیدمان عناصر و غیره را در صفحات وب مشخص کنید .
یادگیری زبان جاوا اسکریپت
یکی از محبوبترین زبانهای برنامه نویسی که برای پویا کردن سایتها استفاده میشود ، جاوا اسکریپت است . جاوا اسکریپت زبانی سطح بالا ، داینامیک ، مبتنی بر شی و تفسیری است که از شیوههای مختلف برنامه نویسی پشتیبانی میکند . برای مثال اگر بخواهیم صفحهای دارای انیمیشنی باشد یا منوی کشویی داشته باشیم از این زبان استفاده میکنیم .